1. Home
  2. >
  3. info
  4. >
  5. De waarde bepalen van uw kunstwerk

De waarde bepalen van uw kunstwerk

Wat is mijn kunstwerk of schilderij waard?

Wilt u weten hoe u de waarde van uw schilderij of kunstwerk bepaalt? Voor een gratis en vrijblijvende schatting van de waarde van uw schilderij, tekening, sculptuur of ander kunstvoorwerp kunt u bij de gespecialiseerde veilingmeesters van Artpeers terecht. Zij helpen u graag met een realistische schatting van de waarde van uw kunstwerk en doen dat geheel gratis en vrijblijvend. Hieronder leest u meer over het bepalen van de waarde van uw schilderij of kunstwerk.

Hoe kan ik de waarde van mijn schilderij laten schatten?

Laat uw schilderij schatten door de ervaren veilingmeesters van Artpeers. In drie eenvoudige stappen dient u online een verzoek tot het laten schatten van uw schilderij of ander kunstwerk in:

Stap 1: maak duidelijke en scherpe foto’s van het kunstwerk
Stap 2: noteer informatie over het te schatten kunstwerk, zoals jaartal, afmetingen, herkomst, gebreken, et cetera.
Stap 3: Doe de aanvraag voor een schatting via taxatie aanvraag.

Voor een accurate evaluatie van uw aanvraag is het van belang bovenstaande stappen te doorlopen. Een uitgebreide toelichting leest u op de pagina Kunst laten schatten.

Onze experts nemen uw online verzoek zo spoedig mogelijk in behandeling. U ontvangt binnen twee weken een update per e-mail. Let wel: aan de schatting kunnen geen rechten worden ontleend. U ontvangt geen schattingsverslag voor de verzekering van ons. Wilt u meer dan 10 schilderijen of andere kunstvoorwerpen laten schatten? Neem dan eerst contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe bepaal ik de waarde van een schilderij?

Laat de waarde van uw schilderij schatten door de specialisten van Artpeers. Onze experts houden met een aantal factoren rekening als het gaat om een waardebepaling van uw schilderij. De waarde van een schilderij wordt bepaald door vraag en aanbod op een bepaald moment via onder andere veilingen en kunsthandel. Voor een realistische schatting wordt gekeken naar recente veilingresultaten, naar de reputatie van de kunstenaar maar ook naar de specifieke eigenschappen van uw schilderij. Als het schilderij bijvoorbeeld beschadigd is, heeft dit vaak een negatieve invloed op de waarde ten opzichte van een schilderij dat in goede staat verkeert. Ook de afmetingen en de voorstelling kunnen van invloed zijn op de veilingwaarde die aan uw schilderij wordt toegekend. Zorg daarom dat uw verzoek voor een waardebepaling van uw schilderij altijd zo volledig mogelijk is.

Een succesvolle verkoop begint bij een goed openingsbod

Wilt u een kunstwerk verkopen? Dan is een goede schatting van de waarde van het kunstwerk een belangrijke factor. Een aantrekkelijk openingsbod dat aansluit op de huidige kunstmarkt vergroot uw kans op een succesvolle verkoop. Maar hoe bepaalt u nu een goed openings- of startbod? Aan welke prijs moet u denken als u uw schilderij verkoopt? Artpeers helpt u graag bij het schatten van de huidige veilingwaarde en adviseert u graag over de vervolgstappen.

Heb ik een waardevol schilderij in bezit?

Het kan lastig zijn om de waarde van een schilderij te bepalen. Een aantal zaken waar u op kunt letten zijn: de leeftijd, een signatuur, de gebruikte materialen, de afmetingen en eventuele beschadigingen. Om te bepalen of u een waardevol schilderij bezit kunt u online een gratis en vrijblijvende waardeschatting aanvragen. Of u nu tijdens het opruimen van de zolder een schilderij bent tegengekomen, of als u een klassiek schilderij geërfd heeft van uw familie, u vraagt gemakkelijk een vrijblijvende taxatie aan bij Artpeers.

Bekijk ook