Luis Filcer - Portret - Vendu

AcheterLuis Filcer - Portret? Enchérissez de 25!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Peintures

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterLuis Filcer - Portret? Enchérissez de 25!
AcheterLuis Filcer - Portret? Enchérissez de 25!AcheterLuis Filcer - Portret? Enchérissez de 25!AcheterLuis Filcer - Portret? Enchérissez de 25!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Luis Filcer (1927-2018)
Type d'œuvre d'artPeintures
Période1945 à 1999
TechniqueAcrylique
SupportPapier
EncadréNon encadré
Dimensions30 x 40 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

Het werk is afkomstig van de erven van de kunstenaar.  

Verzenden is mogelijk in overleg, kosten bedragen 25 euro voor alle bestemmingen in Nederland.

Luis Filcer (Zhytomyr, Oekraïne, 1927 – 2018, San Miguel de Allende, Mexico) was een Mexicaans expressionistisch beeldend kunstenaar. Filcer begon zijn carrière als kunstenaar in Mexico, waar hij in 1928, toen hij nog maar zes maanden oud was, met zijn familie naartoe was gevlucht vanwege de vervolging van de Joodse bevolking na de Russische Revolutie. Op zijn zestiende begon hij met een studie aan de Academia de San Carlos in Mexico-Stad. In de ochtend volgde hij lessen en ’s middags werkte hij aan zijn schilderijen en tekeningen.   

In zijn artistieke praktijk werd Filcer sterk beïnvloed door het leven van Vincent van Gogh en behandelde hij thema’s als onrecht en strijd in het alledaagse leven. Ook was hij bewonderaar van de kunstenaars Francisco Goya en José Clemente Orozco. Onderwerpen die Filcer uitbeeldde omvatten onder meer het Bloedbad van Tlatelolco van 1968, de casino’s in Las Vegas, de Mexicaanse Revolutie van 1910 en de Metro van Mexico-Stad. Filcers werk toont geen idealisme, maar onderzoekt recht en onrecht om verandering uit te lokken. 

Filcer woonde en werkte ruim twintig jaar in Nederland, waarvan een groot deel in De Rijp (NH). Zijn werk is meer dan 340 keer geëxposeerd in toonaangevende musea en galeries over de hele wereld. 

1.1
État
ÉtatBon
Het werk is over het algemeen in een goede staat. Het werk is afkomstig van de erven van de kunstenaar. Eventuele schade en oneffenheden zichtbaar op de foto’s maken onderdeel van de beschrijving.
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Nuenen, Les Pays-Bas
EnvoiEn raison de sa taille ou de sa fragilité, il n'est pas possible d'envoyer cet article par courrier ordinaire.

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Artpeers en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Artpeers ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve àNuenen,  Les Pays-Bas
Détails de la vente
Heure de début14-6-2021 à 15:41
Heure de fin28-6-2021 à 9:31
Enchères (1)
Connexion ou s'inscrire pour afficher l'historique des enchères