John Lie a Fo - Zeefdruk, Pour mon pere - Ingelijst (Groot) - Vendu

AcheterJohn Lie a Fo - Zeefdruk, Pour mon pere - Ingelijst (Groot)? Enchérissez de 20!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Estampes (Signé à la main)

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterJohn Lie a Fo - Zeefdruk, Pour mon pere - Ingelijst (Groot)? Enchérissez de 20!
AcheterJohn Lie a Fo - Zeefdruk, Pour mon pere - Ingelijst (Groot)? Enchérissez de 20!AcheterJohn Lie a Fo - Zeefdruk, Pour mon pere - Ingelijst (Groot)? Enchérissez de 20!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • John Lie a Fo (1945)
Type d'œuvre d'art Estampes (Signé à la main)
Année 1996
Technique Sérigraphie
Support Papier
Sujet Animaux
Encadré Encadré
Dimensions 75 x 56 cm (h x l)
incl. cadre 105 x 85 cm (h x l)
Signé Signé à la main
Tirage ea
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

Groot werk van John LIE A FO (Paramaribo 1945)

Beeldhouwer, Schilder, Graficus

Opleiding:

John Lie A Fo volgde Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen en de Vrije Academie te Den Haag.

De kunstenaar John Lie A Fo staat in nauw contact met de natuur en cultuur van zijn geboortestreek. Hij brengt in zijn werk de mythen, zeden en gewoonten van de Marrons en Indianen tot leven. De directe schilderwijze lijkt op het eerste gezicht primitief, maar de symboliek van elk onderdeel in zijn weergave moet gezien worden als een heftig beleven van de rituele mystiek tussen voodoo en realiteit. De houten beelden, de grote muurschilderingen, de zeefdrukken en de schilderijen die Lie a Fo maakt, weerspiegelen de speciale band met de Surinaamse cultuur. Zijn artistieke aspiraties worden gevoed door een romantisch verlangen diverse aspecten van deze cultuur, waarin de sterke verbondenheid tussen mens en natuur nog bestaat, te ervaren en weer te geven. Zijn mensen beeldt hij op een enigszins primitieve wijze uit, met grote ogen en monden, onhandige ledematen en opengespreide handen. Dit alles wordt los geschilderd, waardoor de mens en zijn symbolen niet precies van elkaar te onderscheiden zijn. In zijn werk beeldt John Lie A Fo niet alleen bij voodoo-rites gebruikte attributen af, maar tracht hij tevens de spirituele beleving van deze vorm van animisme over te dragen. Hij gebruikt hiervoor een primitivistische beeldtaal waarin kleur en vorm algemeen geldende betekenissen representeren. Zo maakt Lie A Fo de kijker deelgenoot van zijn poging door te dringen tot de mythische wereld van zijn 'roots'.

Exposities en prijzen:

Kunst Rai '89, Amsterdam Chicago Art Fair, USA Galerie De Sluis, Amsterdam

État
ÉtatTrès bon
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Amsterdam, Les Pays-Bas
EnvoiEn raison de sa taille ou de sa fragilité, il n'est pas possible d'envoyer cet article par courrier ordinaire.

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Artpeers en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Artpeers ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations .

John Lie a Fo (1945) 

Néerlandais NéerlandaisSurinamer Surinamer Tous les lots de cet artiste (5)

Mis en vente par  yookoo
Membre depuis 2018
0 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (0)
85 cm
105 cm
56 cm
75 cm