Frank Letterie - Bronzen penning: De bot - Günter Grass, 1984 - Vendu

AcheterFrank Letterie - Bronzen penning: De bot - Günter Grass, 1984? Enchérissez de 65!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Sculptures / Objets

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterFrank Letterie - Bronzen penning: De bot - Günter Grass, 1984? Enchérissez de 65!
AcheterFrank Letterie - Bronzen penning: De bot - Günter Grass, 1984? Enchérissez de 65!AcheterFrank Letterie - Bronzen penning: De bot - Günter Grass, 1984? Enchérissez de 65!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Frank Letterie (1931)
Type d'œuvre d'artSculptures / Objets
Année1984
TechniqueBronze
Dimensions8 x 8 x 1 cm (h x l x p)
SignéNon signé/Signature imprimée
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Frank Letterie had een vrije opdracht gekregen en hij koos voor een boek dat hem na aan het hart lag: Der Butt van de Duitse auteur Günter Grass. De bot is een oeroude, sprekende en alwetende vis. De visser die hem bij het begin van het verhaal weer in de zee terugzet verkrijgt als dank onsterfelijkheid en de bot zal hem als mentor door de eeuwen begeleiden. Letterie schrijft in zijn artikel in De Beeldenaar over de onmogelijkheid het verhaal, sprookje, of mythe van 700 bladzijden in barokke verteltrant ook maar enigszins samen te vatten. De voorzijde beeldt de dikke, argwanende kop van Günter Grass met zijn hangsnor uit, in een symbiotische verbintenis met de bot die hem raadgevingen influistert. Op de keerzijde zijn een man en een vrouw neergezet, in aandachtige en liefdevolle beschouwing van een kindje. Zij zijn omgeven door een haag van pompoenbladeren, een in Noord-Duitsland geliefde vorm van prieel. Letterie was begonnen als een uitgesproken boetseerder, zoals te zien is bij zijn De Keyserpenning uit 1965; maar hij ontwikkelde bij deze verenigingspenning een nieuwe techniek. De Bot is niet gemodelleeerd maar gesneden uit een schijfie gedroogde klei. Dat verklaart de brede vlakken van de figuratie. Het is de grote verdienste van Letterie dat hij door zijn opvatting en presentatie, de beschouwer benieuwd maakt naar een boek dat hij niet kent. Memoreren is de oudste functie van een penning, nieuwsgierig maken hoort daarbij. 
Uit Louk Tilanus, Handzame Sculptuur


État
ÉtatTrès bon

Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Utrecht, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 2 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 10,00 €
Vers la Belgique 17,50 €
Vers l'Allemagne 17,50 €
Au sein de l'Europe 17,50 €
Vers le monde entier 30,00 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Artpeers en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Artpeers ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.