Joan Gardy Artigas - Coucher de soleil à Singapour

AcheterJoan Gardy Artigas - Coucher de soleil à Singapour? Enchérissez de 45!
AcheterJoan Gardy Artigas - Coucher de soleil à Singapour? Enchérissez de 45!AcheterJoan Gardy Artigas - Coucher de soleil à Singapour? Enchérissez de 45!AcheterJoan Gardy Artigas - Coucher de soleil à Singapour? Enchérissez de 45!AcheterJoan Gardy Artigas - Coucher de soleil à Singapour? Enchérissez de 45!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Joan Gardy Artigas (1938)
Type d'œuvre d'artEstampes (Signé à la main)
Année1984
TechniqueLithographie
SupportPapier
EncadréNon encadré
Dimensions54 x 69 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Tirage25/80
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Kleurenlitho op stevig papier, handgesigneerd en genummerd: 25/80.
Formaat afbeelding = formaat papier.

JOAN GARDY ARTIGAS (°1938) is de zoon van Josep Llorens Artigas, de favoriete keramist van Picasso en Miró.  Artigas groeide op omringd door zowel de kunst als de kunstenaars die een revolutie teweegbrachten in de twintigste-eeuwse kunst. Als tiener werd hij Miró’s assistent en verliet enkele jaren later Spanje om te ontsnappen aan het onderdrukkende Franco-regime om te proberen een onafhankelijke artistieke identiteit te vestigen. Na een periode als student aan de Ecole des Beaux Arts in Parijs, raakte hij bevriend met de beeldhouwer Alberto Giacometti en opende hij een keramiekatelier in Parijs, waar hij samenwerkte met Georges Braques en Marc Chagall.
Toen zijn vader te zwak werd om te werken, riep Miró hem terug naar Spanje en een twintigjarig partnerschap volgde. De vruchten van deze samenwerking zijn te zien in grote keramische muurschilderingen en sculpturen over de hele wereld, waaronder keramische muurschilderingen voor Harvard University, UNESCO (Parijs), Foundation Maeght (St. Paul), de Wereldtentoonstelling van 1970 in Osaka, de luchthaven van Barcelona, de Kunsthaus in Zürich, het Haack Museum (Ludwigshafen), IBM Headquarters (Barcelona) en een keramische muurschildering van 60 meter voor het Palais des Expositions et des Congres de Madrid. Hij en Miró werkten ook samen aan een keramische sculptuur van 22 meter voor een fontein in Barcelona.
Artigas begon halverwege de jaren zestig met het tentoonstellen van zijn eigen kleinere keramische en bronzen sculpturen in Frankrijk en Spanje en begon met het maken van litho's en etsen in 1968. Hij heeft een aantal opdrachten gehad voor grote openbare sculpturen (in brons, keramiek en beton) in Europa , Japan en de VS en heeft shows gehad in veel Europese, Japanse en Amerikaanse galerijen en musea. Een grote overzichtstentoonstelling van zijn werken in alle media werd gehouden in het Tecla Sala Centre Cultural in Barcelona in 1996. Spaightwood Galleries gaf hem zijn eerste Amerikaanse eenmansshow in 1982.
Hij was een gastkunstenaar aan de Universiteit van Wisconsin-Madison en de Universiteit van Nebraska-Lincoln. Hij is lid van het bestuur van de Stichting Miro in Barcelona en is directeur van de Fundació Tallers Josep Llorens Artigas in Gallifa, Spanje, die hij in 1989 oprichtte ter nagedachtenis aan zijn vader en om een plek te bieden waar kunstenaars uit alle delen van de wereld naartoe komen om samen te werken voor een periode van maximaal zes maanden.


J'expédie généralement avec DHL. Les frais d'expédition indiqués comprennent les matériaux d'emballage ; selon l'article, un tube d'expédition en carton solide ou du carton plat (pour les petits travaux).
Dans des cas exceptionnels, l'enlèvement est possible pour les acheteurs des environs immédiats.

État
ÉtatTrès bon
Expédition
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 2 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 9,00 €
Vers la Belgique 14,00 €
Vers l'Allemagne 14,00 €
Au sein de l'Europe 17,50 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Artpeers en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Artpeers ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations .

Joan Gardy Artigas (1938) 

français françaisEspanol Espanol Tous les lots de cet artiste (6)

Mis en vente par  Madison
Membre depuis 2022
178 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (21)
69 cm
54 cm